Yritys

Meistä

Skillmotor on ratkaisukeskeinen tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittäjä. Asiakkaitamme ovat pörssiyhtiöt, pk-, perhe- ja osuustoimintayritykset eri toimialoilta sekä järjestöt ja säätiöt yhteiskuntaelämän eri alueilta. Ne kehittävät avullamme toimintaansa syvällisesti omistajien strategioista henkilöstön arjen hetkiin.

Palvelemme asiakkaita siellä, mikä on tarkoituksenmukaista ja kätevää – Suomessa, kansainvälisesti ja virtuaalisesti. Skillmotorin päätoimipaikka on Vihdissä, jossa Villa Söder -kartanon tilat ja miljöö tarjoavat kodikkaat puitteet työskentelyyn pienryhmien, hallitusten, johtoryhmien ja tiimien kanssa. Toinen toimipiste on Helsingissä, jossa yhtiön valmennustila sijaitsee 29. kerrosta meren yläpuolella yhdessä Kalasataman torneista.

Kestäviä ratkaisuja ja nopeita tuloksia

Tuotamme kestäviä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Räjäytämme organisaation henkiset ja toiminalliset siilot luoden terveempiä, kestävämpiä sekä suorituskykyisempiä organisaatioita. Pyrimme aina tuottamaan todennettavia pysyviä toimintatapa- ja kulttuurimuutoksia.

Skillmotorin filosofiana on ensin kotiuttaa asiakkaalle nopeat voitot, sitten viedä uusia ratkaisuja ketterästi asiakkaiden arkeen ja lopuksi varmistaa organisaation kestävyys sekä pysyvät rakenteet. Kehittäminen on kestävyyslaji ja uusien toimintatapojen vieminen maaliin on kunnia-asia. Suosimme ketteriä henkilöstölähtöisiä menetelmiä ja tarvittaessa epäsovinnaisia luovia keinoja. Tiedämme, että nauru yhdistää ihmisiä tehokkaasti ja avaa ovia aivojen sopukoissa. Jos muutosvastarinta on poikkeuksellisen kovaa, menemme sisään takaoven kautta.

Arvoa asiakkaille ja yhteiskunnalle

Skillmotor on työelämän pioneerikehittäjä, jonka juuret ovat Työterveyslaitoksella, Helsingin yliopistolla ja Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa. Meille poikkitieteellisyys ja tutkimuksellisuus ovat aina laadun tae.

Systemaattisista onnistumisista kertovat kovat faktat
, kuten Skillmotorin asiakkaiden toistuvat "maailmanennätykset", isot hyppäykset myynnissä, toiminnan tehokkuudessa ja laadussa sekä asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyydessä. Lisäksi hankkeemme ovat voittaneet ainoana Suomessa kaksi vuoden Henkilöstöteko -palkintoa (Vaasan & Vaasan Oy ja Planmeca Oy).

Palvelemme myös yleisemmin työelämän kehittämistä. Olemme koordinoineet valtakunnallisia tutkimus- ja kehitysohjelmia, joissa luotuja parhaita käytänteitä on levitetty halki toimialojen. Teemme jatkuvasti aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Puolueettomana toimijana Skillmotor on ollut valtakunnallisten kehittämistahojen ja työmarkkinajärjestöjen luottokumppani. Olemme olleet mukana tehtäessä uudistuksia työehtosopimuksiin ja lakeihin.

Skillmotorin asiantuntijoiden tutkimukset ovat myös luoneet perustaa monen liike-elämän ilmiön ymmärtämiselle, johtamiselle ja kehittämiselle. Terve organisaatio -mallin pohjalta luotu pienryhmämetodi on levinnyt kansainvälisesti. Metodi on osoittautunut tulokselliseksi organisaatioiden uudistamisessa ja henkilöstön hyvinvoinnin lisäämisessä yli maa- ja kulttuurirajojen. Tutkimuksiin koskien perheyrittäjyyttä, tiimiyrittäjyyttä ja osuustoimintaa on viitattu tuhansissa tutkimuksissa ympäri maailman ja niitä on käytetty lukuisten kurssien ja koulutusten perustana. Psykologista omistajuutta koskeva teos oli ehdolla maailmassa eniten johtamistietämystä edistäneen kirjan palkintoon vuonna 2012.

Tieteitä ristipölyttäen ja arkeen vieden

Meillä on vahva akateeminen tausta, mutta emme pysy yliopistomaailman poteroissa. Rikomme rohkeasti tieteiden välisiä rajoja ja ristipölytämme mm. ihmis-, insinööri- ja taloustieteitä sekä psykologiaa. Asiakkaamme ovat usein edelläkävijöitä, jotka eivät pelkää uutta ja erilaista, saati tabuja. Myös Skillmotor on yhdistänyt tuottavuuden ja hyvinvoinnin jo silloin, kun rahasta ja ihmisistä ei ollut sopivaa puhua samassa lauseessa. Kehitimme erilaisiin yhteisö- ja hallintamuotoihin (osakeyhtiöt, osuuskunnat, järjestöt) liittyvää osaamista jo silloin, kun diversiteetti ei vielä ollut muotisana.

Olemme kiinnostuneita siitä, mitä markkinoilla ja yhteiskunnassa tapahtuu. Kuuntelemme herkällä korvalla yhteisöjä ja sovellamme tieteellistä tietoa arjen ongelmienratkaisuun ymmärrettävällä tavalla. Onnistumisista tällä saralla kertoo mm. asiantuntijamme vuonna 2018 saama Tieteenkesyttäjä -tunnustus. Se myönnetään vuosittain henkilölle, joka on ansiokkaasti tuonut tiedettä julki helposti ymmärrettävässä muodossa.

Lähde todelliselle muutosmatkalle kanssamme – voi olla, että huomaat saavasi enemmän kuin tilasit!