Uutishuone

Blogi

Haastattelut ja kolumnit

Sosiaalinen media

Kirjallisuus

Psykologinen omistajuus organisaatiossa

Jon L. Pierce & Iiro Jussilan ”Psychological Ownership and the Organizational Context” on henkilöstön ja organisaation välistä suhdetta käsittelevän tutkimuksen kansainvälinen merkkiteos, joka oli vuonna 2012 ehdolla Maailmassa eniten johtamistietämystä edistänyt kirja -palkintoon.

Kirja kokoaa yhteen psykologisen omistajuuden teorian sekä tutkimustiedon ja auttaa ymmärtämään työntekijän suhdetta työhönsä, tiimiinsä ja organisaatioonsa, hänen ja tiimin käyttäytymistä sekä tunnistamaan erilaisia tarpeita ja asenteita suhteiden ja toiminnan taustalla.

Tiedolla, Taidolla, Intohimolla

Iiro Jussilan ”Tiedolla, taidolla, intohimolla – Liikeyrityksen & Omistajayhteisön johtaminen” on Suomen ainut osuustoimintaa käsittelevä johtamiskirja.

Kirja auttaa osuustoimintayrityksissä toimivia ihmisiä ymmärtämään osuustoiminnan omaa pelitapaa sekä menestystekijöitä ja täten vahvistamaan otettaan osuustoiminnan strategisesta johtamisesta.

”Olemme ison asian äärellä. Kirjoittaja on tehnyt uraauurtavaa työtä”, hehkutti Janakkalan osuuspankin toimitusjohtaja Vesa Lehikoinen kirjanjulkaisutilaisuudessa.

Sittemmin on löytänyt tiensä satojen osuuskuntien johdon ja hallinnonkäsikirjaksi, josta lukijoiden mukaan ”riittää ammennettavaa vuosikymmeniksi eteenpäin”.

Itseään isommaksi – Advisory Board strategisen johtamisen tukena

Iiro Jussila on yksi kirjoittajista tässä Tarja Ilvosen ja Sonja Martikaisen toiminnassa teoksessa.

Teos on ensimmäinen suomeksi Advisory Boardien toiminnassa kirjoitettu kokonaisuus. Se sisältää käytännön esimerkkejä sekä kirjoittajien näkemyksiä ja kokemuksia Advisory Board -toiminnasta. Kirja antaa käytännön vinkkejä toiminnan aloittamiseen ja organisointiin, kuten mihin tarkoitukseen tai tilanteeseen Advisory Board kannattaa perustaa, mitä on otettava huomioon, kun jäseniä valitaan, miten usein jäsenten tulisi vaihtua ja miten usein Boardin kannattaa kokoontua.

Teos on tarkoitettu kaikille organisaatioille, jotka haluavat uudistua ja kehittyä sekä kokeilla modernia tapaa hankkia erityisosaamista toimintansa tueksi. Teos sopii johtajille, liiketoiminnan kehittäjille ja yrittäjille, jotka haluavat uudistaa toimintaansa tai suunnata kohti uusia markkinoita. Lisäksi teos sopii oppikirjaksi kaikille kiinnostuneille tai asiantuntijoille, jotka työskentelevät tai haluavat työskennellä Advisory Boardissa.

Osaava omistaja – hyvän omistamisen käsikirja

Tämä Tero Luoman toimittama käsikirja on ensimmäinen omistajuutta kattavasti käsittelevä teos Suomessa. Se avaa oven omistajuuden maailmaan Suomen parhaiden omistajaosaajien myötävaikutuksella. Kirjan lukemalla opit ymmärtämään sekä omistajuuden filosofiaa että yhteiskunnallista merkitystä. Saat käytännönläheisiä työkaluja oman omistajuutesi kehittämiseen ja vastaukset esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Mikä on omistamisen tarkoitus? Miksi omistajuus kuuluu kaikille? Mitä on hyvä omistajuus? Millaisia ovat suomalaiset omistajat? Miten oppia omistajaksi? Millainen on omistamisen tulevaisuus?

Omistajuus on monimuotoista ja kaikki omistajat ovat erilaisia, mutta ei ole yhdentekevää, kuka omistaa, mitä omistaa, miten omistaa ja milloin omistaa. Iiro Jussilan kirjoittama luku käsittelee osuustoiminnallista omistajuutta.