ScanLab Oy – Muutoksia yritettiin vuosikausia – nyt ollaan unelmatyöyhteisö

Meillä oli taustalla iso organisaatiomuutos ja vuosia kestänyt työyhteisön kireys. Muutoksia oli yritetty turhaan tehdä mm. työterveyden kanssa. Tuntuu, että tilanteet vain pahenivat ja toivo oli jo menetetty.

Sitten aloitettiin koko työyhteisön kehittävät työnohjaukset ja tilanne muuttui. Kaikki aktivoituivat ja osallistuivat asioiden käsittelyyn ja ratkaisujen löytymiseen. Jokaisella kerralla löytyi konkreettisia parannuskeinoja käsiteltyihin prosesseihin. Asioita lähestyttiin simppelisti ihmisten luontaisen käyttäytymisen kautta. Tuula todella tuntee työyhteisöjen vuorovaikutustilanteet ja niiden mahdolliset ongelmakohdat. Yhteisissä tilaisuuksissa opittiin uusia asioita toisistamme ja työyhteisöön on tullut lisää avoimuutta, arvostusta ja ihanaa virtaa.

Hyvä yhteistyö näkyy myös huippulaadussa, auditoinneissa ja asiakkaiden palvelussa. Yhdessä on luotu myös uusia rakenteita ja toimintamalleja jotka tukevat koko työyhteisön kehittymistä tulevaisuudessakin. Hyvä vaan jatkuu! En ikinä olisi uskonut, että meillä puhutaan tällaisista asioista.

Leena Erkkilä, toimitusjohtaja

– ScanLab Oy