Advisory Board

"Maailma muuttuu
ja niin muuttuvat myös yrityksen
ja organisaation tarpeet"

Mitä Advisory Board -toiminta on?

Hyvät neuvot ovat arvokkaita. Yritykset, julkisorganisaatiot ja järjestöt ovat jo pitkään organisoineet neuvontaa johtajilleen ja päätöksentekijöilleen. Nykyisin on olemassa myös selkeitä toimintamalleja, joita voidaan soveltaa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin. Advisory Board toiminnasta kiinnostuneen kannattaakin kutsua asiantuntija valaisemaan siihen liittyviä mahdollisuuksia.

Iiro, sinulla on ihan erityisesti todella vankkaa kokemusta neuvottelukunnista!

Advisory Board -kirjan julkistamistilaisuus 4.3.2022 (kohta 9:18)

Tarja Ilvonen

CEO ja Partner InHunt Boards Oy, Senior Headhunter

Advisory Board -toiminnan käynnistäminen

Advisory Board toiminnan käynnistäminen on tärkeää toteuttaa huolella ja siinä kannattaa tukeutua kokeneen ammattilaisen apuun. Tarpeiden ja tehtävien määrittely, AB:n integrointi johtamisjärjestelmään, neuvonantajien valitseminen, yhteisten pelisääntöjen määrittely ja monet muut asiat on syytä pohtia ja suunnitella ennalta. On myös tärkeää tiedostaa, mitä on syytä jättää AB:n itsensä määriteltäväksi.

Advisory Board -toiminnan kehittäminen

Vakiintunutkin Advisory Board toiminta voi kaivata uudistumista – hienosäätöä tai täydellistä remonttia. Toimintaympäristö ja organisaatio muuttuvat ajan myötä, joten myös neuvonnan ajankohtaiset tarpeet voivat muuttua. Neuvonantajien toimintaa kannattaa säännöllisesti ryhdistää ja uudistaa joka tapauksessa. Kehittämiseen liittyvien kysymysten kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan kutsua kokenut asiantuntija avuksi.

Itseään isommaksi – Advisory Board strategisen johtamisen tukena

Iiro Jussila on yksi kirjoittajista tässä Tarja Ilvosen ja Sonja Martikaisen toiminnassa teoksessa.

Teos on ensimmäinen suomeksi Advisory Boardien toiminnassa kirjoitettu kokonaisuus. Se sisältää käytännön esimerkkejä sekä kirjoittajien näkemyksiä ja kokemuksia Advisory Board -toiminnasta. Kirja antaa käytännön vinkkejä toiminnan aloittamiseen ja organisointiin, kuten mihin tarkoitukseen tai tilanteeseen Advisory Board kannattaa perustaa, mitä on otettava huomioon, kun jäseniä valitaan, miten usein jäsenten tulisi vaihtua ja miten usein Boardin kannattaa kokoontua.

Teos on tarkoitettu kaikille organisaatioille, jotka haluavat uudistua ja kehittyä sekä kokeilla modernia tapaa hankkia erityisosaamista toimintansa tueksi. Teos sopii johtajille, liiketoiminnan kehittäjille ja yrittäjille, jotka haluavat uudistaa toimintaansa tai suunnata kohti uusia markkinoita. Lisäksi teos sopii oppikirjaksi kaikille kiinnostuneille tai asiantuntijoille, jotka työskentelevät tai haluavat työskennellä Advisory Boardissa.